Svensken slänger mest mat i norden

20 september, 2013

ananasSvenskarna är antingen dåliga på att ta reda på sin mat eller också har de svarat betydligt ärligare än sina nordiska grannar. Sett till den undersökning som Siemens nyligen har gjort råder det i alla fall ingen tvekan om att svenska hushåll ofta slänger mat. 90 procent uppger att de slänger mat regelbundet, de flesta ca 1-3 gånger i veckan än del oftare än så. På andra plats i matslängarligan ligger Norge och därefter Danmark. Finländarna slänger minst.

Siemens undersökning visar också att stockholmare och smålänningar är de som slänger mest i Sverige. Mest slänger de som är 30-39 år. Och kvinnor slänger mer  än män. Där ser man.

Siemens presenterar dessutom, tillsammans med fotografKlaus Pichler, en fotoutställning ‘One Third’. Uppseendeväckande bilder på mat i förfall.

Previous post:

Next post: