Så minskar du ditt matsvinn med 20%

16 januari, 2014

DA2013-02799-SE_CFN_HSB_HSBR_ofor_0490

Vi människor är ju riktiga vanedjur. Vi tenderar att göra som vi alltid gjort. Många gånger sitter det hårt åt att förändra. Men ibland behöver vi förändra våra beteenden. Naturvårdsverket har räknat ut att om vi alla förändrar våra vanor lite grann kring vår mat (enligt listan nedan) så kan hushållens matsvinn minska med 20%! Miljövinsten är uppenbar men tänk också på att det även gör plånboken glad.

1. Sänk temperaturen i kylen

2. Skriv inköpslista

3. Smaka och lukta på maten för att avgöra om den går att äta

4. Laga lagom mycket mat. Blir det över, frys in

5. Laga mat på rester

Läs mer i Naturvårdsverkets rapporter.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post: