Över 1 700 portioner lasagne

3 juni, 2014

IMG_2052

Den 3 juni hade vi  Restfest på Medis. Vi tillagade lasagne av överblivna råvaror från några Coop-butiker i Stockholm.  Och det blev succé. Sol fick vi klara oss utan men lasagnen var uppskattad, cirka 1 700 portioner tillagades och åts upp. Den fria måltiden var uppskattad och många tyckte att vårt budskap – att vi alla slänger på tok för mycket mat och att det måste bli ändring på det – var bra och viktigt.

IMG_2043

Så tack till alla er som var med idag. Hoppas ni fick med er många bra tips på hur ni själva kan minska matsvinnet hemma. Håll utkik här på sidan, snart lägger vi upp våra korta tips-filmer som vi använde på Medborgarplatsen.

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Anci juni 6, 2014 kl. 09:07

Enligt min åsikt ligger det största problemet hos handlarna. Det skulle vara förbjudet att ha lägre kilopris för att man köper exempelvis 1 kg köttfärs när man egentligen skulle köpa ½ kg. När man ”tvingas” köpa 3 gurkor fast man vet att man hinner bara äta 1-2 innan den blir sunkig. Kilopriset borde enligt lag vara detsamma oavsett om jag köper 2 hg eller 2 kg! Ensamhushållen är flest och i säljledet borde det synas.
Enligt inslaget på P1 från ovanstående evenemang skulle svinnet hos handlarna endast vara 6%. Det beror nog på var man mäter. Om man gör en kontroll i den Coop Forum jag handlar i nästan dagligen ser man att det som plockas bort är säkert uppåt 15-20%. Kanske inte så märkligt eftersom de förvarar huvuddelen av frukt och grönt i vanlig rumstemperatur. Jag lider av att se detta slöseri och misshandet av från början prima råvaror.

Svara

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: