Tre seminarier om matsvinn i Almedalen på torsdag

1 juli, 2014

brödkanter_besk

Om du råkar vara i Almedalen och vill förkovra dig i ämnet matsvinn är det torsdagen den 3 juli du ska lägga ditt krut på. Vi (Konsumentföreningen Stockholm) arrangerar seminariet, Minskat matsvinn, en ödesfråga – vad görs och vad återstår att göra? Vi börjar kl 13.00 och håller på till 13.50.

Medverkar gör Louise König, hållbarhetschef, Coop, Jonny Zachrisson, kvalitetschef, Fazer, Lena Callermo, avdelningschef, Naturvårdsverket,  Ingela Dahlin, projektansvarig, Livsmedelsverket, Anna-Maria Corazza Bildt, EU-parlamentariker. Och vår egen Louise Ungerth, chef för Konsument och Miljö på KfS är moderator.

Läs mer om innehållet här. 

Både innan och efter vårt seminarium arrangeras ytterligare seminarier om matsvinn. Stora Ensos Minska matsvinnet med hållbara förpackningar, kl 12.00-12.45 och SIANI:s och Sidas Minskat matsvinn mättar världen, kl 14.00-15.00.

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Göran Karlsson juli 2, 2014 kl. 18:03

Hejsan! Blir så arg när jag kommer till affären och ser hur de hanterar potatis – stora papplådor med sor öppen yta där potatisen exponeras för ljus. Är det något som är grundläggande kunskap är det väl att potatis INTE ska utsättas för ljus…..kunskap som vi haft sedan urminnes tider!!! Potatis ska, för bästa hållbarhet, vara otvättad och förvaras mörkt – hur svårt ska det vara???

Svara

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post: