Ska du bjuda på påskbuffé?

1 april, 2015

Pasklistan2Hur många gäster kommer till ditt påskbord? Med hjälp av vår kombinerade inköpslista och portionsberäknare lagar du rätt mängd mat – och slipper onödiga rester. I och för sig ska man inte underskatta rester, de kan vara riktiga räddare i nöden, men ibland kan det bli för mycket av det goda.

En normal bufféportion är ca 500 gram varav kött och fisk 100-150 gram och tillbehör 250-350 gram.

 

Några saker att tänka på:

• Hur hungriga är gästerna? Vilken tid på dagen serveras påskbordet? På kvällen går det åt mer mat för då har man mer tid på sig än vid en lunch.

• Lägg upp lite mat i taget, då håller den bättre och räcker längre. Det är också lättare att spara maten om den inte stått framme.

• Lägg upp maten i lagom stora skålar eller fat. Det ser mer ut om du använder små skålar eller små fat.

Ladda ner hela listan.

 

 

 

Previous post:

Next post: