Gör crostini på torrt bröd!

6 maj, 2015

Den 28 maj bjuder vi in till #restfest på Medis i Stockholm. Med oss har vi Ludvig Brydolf från Sveriges mästerkock 2015. Han har varit superhygglig och delat med sig av sina bästa resttips. Bland annat detta om att göra crostini på torrt bröd. Fler tips hittar du här: Pickla broccolistammen, Koka fond på kycklingskrovet och Gör puré på trötta morötter.

Ludvigtipsar_crostini

Bröd som blivit gammalt, torrt och hårt behöver inte slängas utan kan återanvändas på flera sätt! De bästa crostini eller krutonger görs på lite torrare bröd.

Gör crostini i stekpannan

Skiva och stek gyllene i rikligt med olivolja. Salta och låt rinna av på en bit hushållspapper, sedan är de klara att använda!

Gör egen panko

Ett gammalt och hårt bröd kan rivas på den grova delen av rivjärnet vilket ger ett grovt ströbröd – nu slipper du köpa panko.

Lycka till!

/Ludvig

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post: