#Restfest i solsken – maj 2015

28 maj, 2015

Årets #restfest på Medborgarplatsen var lyckad, vi tillagade och serverade närmare 2 000 portioner lasagne. Intresset var stort, kön ringlade sig lång i timmar. Lasagnen var tillagad av överblivna råvaror från Coop-butiker på Södermalm. Mat som annars skulle ha slängts. Budskapet var uppenbart för alla – mat ska inte slängas – mat ska ätas.

Vilka medverkade? Programmet hittar du här.

restfest1

Lång kö, alla ville smaka på restlasagnen.

 

Utöver lunch bjöd vi på tävling, aktiviteter och restdueller. I den första restduellen tävlade vanliga hemma-matlagare. Kikki Hatt mötte Victoria Alkin och den senare tog hem vinsten, ett presentkort på Coop på 500 kr. Jury var Christina Möller, tidigare chef på KF Provkök, Mats-Eric Nilsson, chefredaktör på magasinet Hunger och Joakim Olofsson, elev på Stockholms Hotell- och Restaurangskola.

Victoria

VIctoria Alkin, vinnare i restduell nr 1 på Restfesten på Medborgarplatsen.

 

Restduell nr 2 stod mellan två Stockholmspolitiker, Katarina Luhr (MP) och Anne-Lie Elfvén (FP). Det var en jämn kamp men juryn beslutade sig slutligen för att Katarinas bidrag var bäst. Både Katarina och Anne-Lie fick träd i Vi Skogen för att de ställde upp.

Katarina

Katarina Luhr (MP) segrade över folkpartisten Anne-Lie Elfvén i restduell.

 

Restduell nr 3 stod mellan Ludvig Brydolf, som deltog i Sveriges mästerkock i TV4 2015 och Coops matkreatör Sara Begner. Ludvig blev två i Sveriges Mästerkock men i restduellen blev han etta.

Ludvig

Ludvig Brydolf, tvåa i Sveriges mästerkock i TV4 men etta i Restfestens restduell.

 

Restfestens program såg ur så här.

 

Vinnaren i Instagramtävlingen #minrestfest är Louise Maynard. Med en kul bild visar hon den glass hon gjort av överbliven fruktsallad. Louise mixade salladen bestående av kiwi, äpple, melon och vindruvor. Tillsatte en slatt juice och lite babyspenat. Därefter in i frysen i glassformar. Resultat: Nyttiga restglassar! Riktigt bra resttips. Grattis till ett presentkort på 1 000 kr på Coop. Övriga bidrag var också bra, du hittar dem på Instagram, under #minrestfest.

Louise Maynard med restglassar och kompis.

Louise Maynard med restglassar och kompis.Previous post:

Next post: