Trötta morötter kan enkelt bli puré

6 maj, 2015

Den 28 maj bjuder vi in till #restfest på Medis i Stockholm. Med oss har vi Ludvig Brydolf från Sveriges mästerkock 2015. Han har varit superhygglig och delat med sig av sina bästa resttips. Bland annat detta om att göra puré av trötta morötter. Fler tips hittar du här: Pickla broccolistammen, Koka fond på kycklingskrovet och Gör crostini på torrt bröd.

Ludvigtipsar_pure

Smaken på vissna grönsaker motsvarar inte utseendet. Tvärtom har de ofta en intensiv smak. Mognaden har ofta fortgått längre och de har dessutom tappat vatten vilket intensifierar smakerna. Tänk svag och stark blandsaft.

Gör puré på morötter och palsternackor

Dela i bitar och koka mjuka i mjölk, mixa därefter med stavmixer tillsammans med lite av mjölken, salta och välj kryddor som passar maten i övrigt.

Lycka till!

/Ludvig

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post: