Sex seminarier om matsvinn i Almedalen 2015

24 juni, 2015

Måndagen den 29 juni

Hur minska matsvinnet och öka resurseffektiviteten

Det blir restfest och disco. IVA visar hur enkelt det är att laga god mat på överblivna råvaror.
Tid: 16.00-18.30
Plats: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6
Arrangör: Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien

 

Tisdagen den 30 juni

Fula frukter på matbordet

Vad händer med frukt och grönsaker som har udda färg,  annorlunda form eller avviker i utseendet  på annat sätt?
Tid: 8.15-9.30 (Frukost från 7.45)
Plats: Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan 2
Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm

 

Onsdagen den 1 juli

Social Supermarkets – även i Sverige? För minskad fattigdom och minskat matsvinn

Kan Social Supermarkets vara en bra metod för att minska fattigdom och matsvinn även i Sverige?
Tid: 8.15-9.30 (Frukost från 7.45)
Plats: S:t Hans Café, S:t Hansplan 2
Arrangör: Stockholms Stadsmission och Axfood

 

Torsdagen den 2 juli

Schyssta kedjor – bananens väg från jord till bord

En tredjedel av alla bananer som produceras slängs bort? Om vi ändrar konsumtionsmönster, förbättrar lagring och infrastruktur för producenterna i Syd, förbättrar inköpsrutiner och konsumentupplysning kan vi minska på trycket på våra vattenresurser och bidra till en tryggad livsmedelsförsörjning.
Tid: 10.30-12.30
Plats: Donnersgatan 6
Arrangör: Swedish International Agriculture Network Initiative och Swedish Water House.

 

Vad kan vi äta för att maten inte ska ta slut?

Vi tänjer gränserna för vad jorden klarar av; matproduktionen är en av de största bovarna. Hur ska man som konsument kunna välja rätt? Vems är ansvaret? Seminariet inleds med paella tillagad på rester.
Tid: 12.30-13.30 (Välkommen från 12.00)
Plats: Strandgatan 35
Arrangör: Coop och Swedbank

 

Matsvinn – svinstort eller försvinnande? Hur vinner vi på mindre svinn?

Svinn är penga- och miljöslöseri men skapar även jobb. Hur ser svinnet av mat ut i skolan/handeln/krogen/hemma? För att minska mängderna mat som slängs i onödan, behöver medvetenheten om matsvinnets betydelse för miljön öka, men hur ska det gå till? De första 50 besökarna bjuds på soppa som är gjord av defekta råvaror som aldrig hade kommit ut på marknaden.
Tid: 12.00-13.00
Plats: Strandgatan 17, trädgård
Arrangör: Sparbankerna och Sparbankernas Riksförbund

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post: