Tips på hur du använder bröd som blivit över

17 november, 2015

Knaprig crostini med äppelsalsa

crostinit_750x450jpg_web

Bild och tips: www.fazer.se

Skär en torr baguette i skivor, ringla över olivolja och salta och peppra. Rosta brödskivorna i ugnen på 225 °C tills de är fint gyllenbruna. Avnjut med valfritt tillbehör till förrätt eller som ett mellanmål med färsk äppelsalsa.

Vanilj- och kardemummaskorpor

korput_m750x450

Bild och tips: www.fazer.se

Skär brödet i skivor. Bred på lite smält smör på varje skiva. Strö socker, vanilj och kardemumma på en tallrik. Doppa den smöriga sidan av brödet i kryddmixen. Lägg brödbitarna i ugnen på 75 °C tills de torkat till skorpor.

Pesto med grönkål och bröd

lehtikaalipesto_750x450

Bild och tips: www.fazer.se

Du kan göra en pesto av ljust bröd som blivit lite torrt. Börja med att göra mindre brödbitar som du sedan rostar i en stekpanna tills de är krispiga. Tillred en klassisk pesto (finns många recept att hitta på nätet) med en stavmixer eller i en matberedare men ersätt basilikan med lika delar grönkål och brödsmulor. Den här peston smakar ljuvligt och passar utmärkt till pasta.

Fler tips på vad du kan göra med överblivet bröd hittar du hos Fazer.

Previous post:

Next post: