Beställ broschyr

Ladda ner en Släng inte maten-folder

Släng inte maten-folderKfS har tagit fram en guide ”Släng inte maten! En liten miljösmart guide om mat”, som ger dig tips om hur du förlänger hållbarheten på dina livsmedel.

Ladda ner guiden (svart/vit).
Ladda ner guiden (färg).

Beställ en tryckt version av foldern

Beställ här

{ 6 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Lars Lindström januari 30, 2014 kl. 00:23

Vad är detta för patetisk skit ni skriver. Hade ni försök att sammanställa den informationen som finns på nätet bara till en bråkdel av vad som finnes och ni hade åstadkommit mycket mer läsvärt.
t.e.x. Hur länge kan man förvara djupfryst Lutfisk i minst -18?
Hur länge kan magert oxkött vid minst -18 hålla sig?
Hur förpackar jag mina varor bäst för djupfrysning, material och tillvägagångssätt?
Jag förstår att detta är ett lyft för Stockholmsregionen men för oss svenskar i övrigt så önskar vi oss tabeller på hållbarheten av mat förvarat i de olika förvaringssätt som i dag finnes.

Svara

admin januari 31, 2014 kl. 10:37

Tack för tipset Lars Lindström! Du är den första som har önskat veta hållbarhet för djupfryst mat. Ska se vad vi kan göra. Under tiden kan du se vad Föreningen Fryst och Kyld Mat, http://www.frystochkyldmat.se har att säga om infrysning av fisk http://www.djupfrysningsbyran.se/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=17 och kött, http://www.djupfrysningsbyran.se/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=97&Itemid=68.

Svara

Solveig Nagata juli 28, 2011 kl. 09:32

Äntligen ett bra förslag, tack för det!
När jag var barn och åt mat på restaurang med mamma o pappa o mormor, sa alltid min mormor att vi tar med oss resten hem… Inga problem på 50-60-talet, påsen kom med maten som vi inte orkat äta upp. Maten var ju redan betald. Så kunde man äta gott nästa dag också

Svara

Lena Landin juni 7, 2011 kl. 12:26

Hej. Nu har jag beställt mina 5 ex men egentligen borde jag få fler till mina 6 barn med sammanlagt 18 barnbarn. 7 för att ge varje familj ett ex samt ett till mig själv…men jag är nöjd om jag i alla fall får 5!

Svara

admin juni 7, 2011 kl. 12:33

Broschyren finns även att ladda ner. Då kan du skicka den via e-post till de du tror skulle uppskatta guiden.

Svara

annA mars 10, 2011 kl. 11:03

Hej.
Jag som beställer den här foldern har den men väljer att skicka ut till familj och vänner som jag vet/tycker borde läsa den.

Svara

Lämna en kommentar

{ 4 trackbacks }