Blogg

{ 4 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Ylva Falquist oktober 19, 2016 kl. 22:32

Ursäkta störning i detta inlägg men vart kan man ställa nya frågor?!

Jag undrar hur man vet om en färsk kyckling blivit otjänlig efter sista förbrukningsdag? Är den okej att laga om den luktar okej? Hade på tok för kort datum när jag köpte den och såg inte det förrän nu två dagar efter….

Tack på förhand!

Svara

admin oktober 24, 2016 kl. 09:39

Hej Ylva, det går bra att ställa frågor lite var stans på sidan.

Angående din kyckling…. Sista förbrukningsdag är ju lite skarpare än Bäst före-märkningen. Men som vi har förstått det går det bra att använda ett par dagar efter sista förbruknings-dag, men då vill det till att man förvarat riktigt kallt (4 grader i kylen) och att förpackningen är oöppnad. Och att särskilt utsatta (gravida, barn, gamla och sjuka) inte äter. Så tänker vi i alla fall. mvh Redaktionen (Anna)

Svara

Åsa september 15, 2016 kl. 19:23

Har ett paket med Ekströms Marsansås som gick ut 2011… Är det farligt att använda nu, eller ok om förpackningen är oöppnad och ej skadad.??
Tänkte göra vaniljbullar imorgon.

Svara

admin september 19, 2016 kl. 09:38

Hej Åsa, jag undrar om det är marsanpulver eller en konserverad marsansås? I och för sig tror jag att det går att använda båda. Smaka på såsen. Om det är god är den ok. Hoppas du använde den och att det blev goda bullar. mvh Redaktionen

Svara

Lämna en kommentar