Så länge håller yoghurt

Yoghurt är en syrad mjölkprodukt med relativt lång hållbarhet. Har du bara yoghurten ordentligt kyld så håller den oftast 7–10 dagar efter bäst före-datum. Om brödsmulor eller annat har hamnat i yoghurtförpackningen kan det vara orsaken till att det bildas mögel. Håll förpackningen tillsluten och använd en ren sked när du tar yoghurt för att minska risken för mögelbildning. Hittar du mögel så ska du slänga hela produkten då eventuella mögelgifter lätt sprider sig i vätska.

Hållbarhet på yoghurtHar yoghurten blivit dålig så känner du det på lukten, det luktar ”gammalt” och lite surare än önskvärt. Yoghurten är ju en syrad produkt så den är ju redan lite ”sur” och av den anledningen har yoghurten en relativt lång hållbarhet på naturlig väg.

Yoghurt går bra att frysa och klarar sig bra i frysen i minst två månader. När du fryser yoghurt så expanderar den en del så det är bra att det finns lite extra plats i behållaren. Tina upp yoghurten i kylen för att inte riskera att den uppnår rumstemperatur.

Källa: stilltasty