Mjuka morötter

Om du vill minska ditt matavfall kan du tänka på att det faktiskt går att använda även de grönsaker som ser lite ledsna ut. Om de inte funkar i en sallad kan du ju alltid använda dem i en wok eller en paj. Tänk också på att det går att använda mer av grönsaken än man tror ibland. Det går till exempel att äta hela broccoliskaftet och blasten från rödbetor. Fler tips hittar du i broschyren Släng inte maten.

{ 3 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Hanna mars 16, 2014 kl. 20:41

Coolt jag googlede ”kan man äta mjuka rödbetor” trodde aldrig att jag skulle få en träff som svarade på frågan. Då blir det både matpaj och chokladkaka. Tack! 🙂

Svara

Marianne Andersson januari 28, 2011 kl. 15:47

Morötter och andra rotsaker kan man koka en god buljong på. Det går bra att göra även om de är lite mjuka. Bättre än buljongtärning.

Svara

Appelqvist januari 28, 2011 kl. 10:14

Lägger man uppskurna morotsstavar i vatten så återfår det sin spänst. De mjuknar och torkar snabbt när de ligger som dippstav till fredagsmyset, så jag brukar ha dem i en skål med vatten så håller de sig riktigt krispiga och fräscha.

Svara

Lämna en kommentar