Pyttipanna

20 minuterBild på Pyttipanna

Gör så här

Låt några matskedar fett bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Stek råa potatistärningar på medelstark värme tills de har fått färg och är mjuka, 7-10 minuter. Salta och peppra. Ta upp potatisen och håll den varm. Lägg i resten av fettet och fräs löken någon minut.

Tillsätt kött och/eller korv eller köttbullar och stek tillsammans med löken tills allt fått färg och är varmt. Vänd ner potatisen och blanda. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Med kokta potatistärningar

Gör likadant som ovan men stek bara potatisen tills den fått färg, 2-3 minuter. Servera med stekt ägg och inlagda rödbetor.

Tips:Om man använder sig av charkprodukter som är laktos- och glutenfria fungerar receptet även för laktos- och glutenintoleranta.

4 portioner
  • Klöver 2 msk smör
  • Klöver 800 g tärnad, rå eller kokt potatis
  • 0,5 tsk salt
  • Klöver 1 krm peppar
  • Klöver 2 finhackade röda- eller gula lökar
  • 4 dl stekt eller kokt kött
  • Klöver 200 g falukorv, frukostkorv eller köttbullar
Servering:
  • Klöver 4 stekta ägg
  • 200 g inlagda rödbetor
Treklöver är ekologi

Ingredienser med den här symbolen Klöver finns som ekologiska alternativ.

På Coops sida kan du få receptet i utskriftvänligt format.

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Karin Vyöni mars 22, 2011 kl. 11:44

Jag har en ”pyttlåda” i frysen som jag använder till detta. När jag får rester av köttbullar, lammstek, älg eller andra köttbitar, lägger jag ner dem i en låda som jag datummärker och slänger direkt in i frysen. När det sedan finns tillräckligt med stoff i lådan och jag får kokta potatisar över, då kör jag pyttipanna.

Brukar samtidigt gå igenom rotsakslådan i kylen för att se om det finns några ledsna morötter, palsternackor el.dyl. som vill göra sällskap i pannan.

Svara

Lämna en kommentar