Croque monsieur

15 minuter
Bild på Croque monsieur

Gör så här

En klassisk fransk varm smörgås. Äter man den med ett stekt ägg kallas den för Croque madame. Bred smör eller smörgåsmargarin på brödet. Lägg på skinka och bred senap på skinkan. Lägg på tomat och ost. Gratinera i ugnen tills osten smält och fått färg, 5-7 minuter.

1 st
  • Klöver 1 skiva lantbröd, eller formfranska
  • Klöver 1 msk smör
  • 2 skivor rökt skinka
  • 0,5 msk dijonsenap
  • Klöver 0,5 skivad tomat
  • Klöver 70 g lagrad ost (1 ostskiva väger ca 17 g)
Ugnstemperatur
  • 275 – Grill
Treklöver är ekologi

Ingredienser med den här symbolen Klöver finns som ekologiska alternativ.

På Coops sida kan du få receptet i utskriftvänligt format.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar