Fettucine Alfredo

Ostkanter

När du har många goda ostar över och de börjar närma sig slutet, vad gör man? Min favorit är denna ostsås till pasta som passar på alla sorter och som visserligen inte alls är någon smalmat. Men o så god…

Ingredienser, 4 pers

Ca 3 dl riven ost av olika sort (blanda gärna in dessertostar också)
Ca 100 gram rumstempererat smör
Ca 1 dl grädde
Svartpeppar
Ett stänk sherry
Pasta, helst bandspaghetti till 4 pers

Gör så här:

  • Ta fram smöret en halvtimme före tillagning
  • Koka pastan enligt anvisningar
  • Blanda smör, riven och mosad ost med en gaffel
  • När integrerat, häll i grädde och sherry, mosa lite till
  • När pastan är klar, häll av vatten och häll i pastan i röran, rör tills såsen har smält
  • Peppra, salta och smaka eventuellt av med lite sherry
  • Garnera med valnötter, ruccola eller hackade tomater exempelvis. Vill du ha mer grönsaker i, blanda i bladspenat samtidigt med oströran.
  • Servera genast, detta tål inte att stå!!

/Husmor Lisa

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Birgit september 29, 2016 kl. 10:00

Hej
Bra och intressant sida kommer att läsa denna och komma igen
men
JAG VILL ATT NI OMGÅENDE TAR UPP OCH SKRIVER
OM ALL MAT SOM KASTAS OCH SLÄNGS PÅ VÅRA LASARETT OCH VÅRDINRÄTTNINGAR
DETTA ÄR ETT EKONOMISKT SLÖSERI UTAN LIKE.
(jag har nyligen varit sjuk och varit inlagd och sett detta slöseri.)

Om hushållen slänger hälften vad som sker från våra sjukhus
skulle det finnas pengar till högre löner för sjukvårdspesonal.

Svara

admin september 29, 2016 kl. 13:07

Hej Birgit, ja det slängs nog mycket mat på sjukhus. Det pågår arbete på många ställen för att försöka få ner matsvinnet, bland annat försök med att patienterna själva får välja mat ur en diger meny. Detta i sig har gjort att matsvinnet har minskat. Man äter upp maten man själv har valt. Men det finns nog mycket att göra på området. mvh Redaktionen

Svara

Lämna en kommentar

{ 2 trackbacks }