Fettucine Alfredo

Ostkanter

När du har många goda ostar över och de börjar närma sig slutet, vad gör man? Min favorit är denna ostsås till pasta som passar på alla sorter och som visserligen inte alls är någon smalmat. Men o så god…

Ingredienser, 4 pers

Ca 3 dl riven ost av olika sort (blanda gärna in dessertostar också)
Ca 100 gram rumstempererat smör
Ca 1 dl grädde
Svartpeppar
Ett stänk sherry
Pasta, helst bandspaghetti till 4 pers

Gör så här:

  • Ta fram smöret en halvtimme före tillagning
  • Koka pastan enligt anvisningar
  • Blanda smör, riven och mosad ost med en gaffel
  • När integrerat, häll i grädde och sherry, mosa lite till
  • När pastan är klar, häll av vatten och häll i pastan i röran, rör tills såsen har smält
  • Peppra, salta och smaka eventuellt av med lite sherry
  • Garnera med valnötter, ruccola eller hackade tomater exempelvis. Vill du ha mer grönsaker i, blanda i bladspenat samtidigt med oströran.
  • Servera genast, detta tål inte att stå!!

/Husmor Lisa