Frittata med rökt sidfläsk

20 minuter
Bild på Frittata med rökt sidfläsk

Gör så här

Blanda ägg, salt och peppar i en bunke. Stek sidfläsk, potatis, paprika, zucchini, champinjoner, salt och peppar i en stor stekpanna. Strö över timjan och basilika.

Häll äggsmeten i pannan och stek på svag värme. Lyft försiktigt i fyllningen några gånger så att lös smet kan rinna ner.

Frittatan är klar när den stelnat, men fortfarande är krämig på ytan.

Spenatsallad

Blanda samman en dressing av olivolja, balsamvinäger, vårlök salt och peppar. Blanda spenaten med örterna och slå över dressingen och vänd försiktigt runt salladen så att dressingen fördelas.

Tips:Du kan byta ut färsk timjan till torrkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad.

4 portioner
  • Klöver 8 ägg
  • 3 krm salt
  • Klöver 2 krm svartpeppar
  • 400 g rökt sidfläsk i bit, i tärningar
  • 250 g kokta, i skivor, färskpotatisar
  • Klöver 1 paprika i bitar
  • Klöver 125 g zucchini i bitar
  • Klöver 100 g champinjoner i bitar
  • 1 krm salt
  • Klöver 1 krm svartpeppar
  • Klöver 1 msk smör
  • Klöver 1 msk färsk timjan
  • Klöver 0,5 dl plockade blad av basilika
Spenatsallad:
  • Klöver 1 msk olivolja
  • Klöver 3 tsk vit balsamvinäger
  • 4 finhackade vårlökar
  • 0,5 msk flingsalt
  • Klöver 2 krm svartpeppar
  • 100 g babyspenat
  • Klöver 1 dl bladpersilja
  • Klöver 1 dl plockade blad av basilika
  • Klöver 1 msk repade blad av timjan
Treklöver är ekologi

Ingredienser med den här symbolen Klöver finns som ekologiska alternativ.

På Coops sida kan du få receptet i utskriftvänligt format.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar