Gryta på äpple, kål, lök och curry

Falukorv

Har du en bit falukorv över så är stroganoff ett bra alternativ men denna falukorvsgryta drygar ut mängden och är en bra variation som barnen gillar. Servera med ris, pasta eller potatis.

Ingredienser, 4 personer:

3-400 gram falukorv

1 stor lök

¼ vitkålshuvud

2 äpplen

1 burk crème fraiche eller 3 dl grädde (har du inte detta hemma går det bra med vatten och lite grönsaksbuljong också, alternativt krossade tomater, då får du en klarare gryta)

2 msk tomatpuré

3 msk curry

1 kryddmått spiskummin

1 tsk senapsfrön om du har

Salt och vitpeppar efter smak

Gör så här:

  • Strimla korven. Fräs den på låg värme i en stekpanna, inget fett behövs om du lägger i korven i pannan från början. Ta upp korven, lägg den på hushållspappret och torka ur pannan men låt lite av fettet vara kvar.
  • Strimla lök och kål, skär äpplen i smala bitar. Fräs allt i pannan med curry och tomatpuré cirka 5 minuter, lägg i korven och låt bli varmt. Häll på crème fraiche eller grädde samt 2 dl vatten. Koka upp och låt puttra i cirka tio minuter. Krydda med spiskummin/eventuellt senapsfrön, smaka av med salt/vitpeppar och servera.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar