Köttfärslimpa med oliver och soltorkade tomater

1 timme
Bild på Köttfärslimpa med oliver och soltorkade tomater

Gör så här

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Skala och finhacka rödlöken. Lägg lök och pressad vitlök i bunken. Hacka oliverna, skala och riv moroten. Strimla tomaterna. Blanda ner oliver, morot, tomater, ägg, salt, peppar,

hackade färska eller torkade örter och färs i bunken. Forma färsen till en knubbig limpa och lägg i en ugnssäker form eller en smord brödform. Grädda mitt ugnen 30-40 minuter.

4 portioner
  • Klöver 400 g nötfärs, eller blandfärs
  • Klöver 2 msk ströbröd
  • Klöver 1 dl mjölk
  • Klöver 0,5 rödlök
  • Klöver 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl urkärnade oliver
  • Klöver 1 morot
  • 75 g soltorkade tomater
  • Klöver 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • Klöver 1 krm peppar
  • 1 dl färsk basilika, och/eller persilja
Ugnstemperatur
  • 200º
Treklöver är ekologi

Ingredienser med den här symbolen Klöver finns som ekologiska alternativ.

På Coops sida kan du få receptet i utskriftvänligt format.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar