Köttsallad till söndagslunchen

Stekt kött

Svåra att använda är de, redan uppstekta fina köttbitar. Men inte nog med att det var en god middag på lördagkvällen, när du köper en köttbit går det bra att göra något lunchigt dagen efter. Jag skivar köttet fint redan på kvällen före, gör en marinad och lägger in i platspåse i kylen.

Ingredienser, 2 personer:

Kött från dagen före

Marinad: vad du har hemma i form av sherry/vin/vermouth samt olivolja och soja alt balsamico (inget salt i marinader)

2 ägg
1 röd paprika
Blandade salladssorter (mörkgröna och röda)
1 rågbröd/surdegsbröd
1 msk vällagrad balsamico
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
Örtsalt
Svartpeppar

Gör så här:

  • På medelvärme, stek paprikan i fyra större bitar samt rågbrödet
  • När de är färdiga, lägg åt sidan och höj värmen något
  • Stek ägget i olja så att vitan är hård men gulan rinnande
  • Lägg salladen på en tallrik, häll över balsamico samt den grillade paprikan
  • Bred dijonsenap på brödet och lägg detta på salladen
  • Lägg på två skivor kallt kött och ovanpå det stekta ägget. Peppra och salta efter smak

/Husmor Lisa

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar