Kycklingsmörgås som i Danmark
Förutom att koka buljong på skrovet så får man ofta rester över när man grillat en hel kyckling. Då är det väldigt gott att göra en röra på denna som man kan äta på en skiva bröd. Jag gillar en kryddig röra, lite inspirerad av smörrebröden från Danmark.
Ingredienser, 4 smörgåsar:
2-400 gram färdig kyckling
Selleri (om du har, går lika bra utan)
10 skivor inlagd gurka
1 msk kapris
1 msk curry
1 burk crème fraiche eller hemgjord majonnäs
2 msk mango chutney
Eventuellt: fräst bacon
Fyra skivor grovt rågbröd exempelvis
Gör så här:
- Skär kycklingen i mindre bitar
- Hacka gurkan och sellerin
- Blanda crème fraiche med resten av ingredienserna och rör till sist i kycklingen
- Rosta brödskivorna och bred på röran. Garnera eventuellt med bacon.
{ 0 kommentarer… lägg till en nu }