Lisas goda laxpasta

Lax

Har du lite gravad, rökt eller färsk lax över? Det är ju grunden för en underbar laxpasta. Tricket för att få laxen fräsch igen är att fräsa den snabbt och hårt så den får lite yta, då blir den supergod i pastan oavsett sort. Du kan variera grönsaker beroende på vad du har hemma: paprika, broccoli, sparris och spenat är alla goda grönsaker till den här pastan.

Ingredienser:

En bit lax

1 msk olivolja, 1 msk smör
1-2 vitlöksklyftor efter smak
En burk eller tetra tomater (alternativt 6 st skållade färska tomater)
2 msk tomatpuré
1 dl grädde, crème fraiche eller annan mejeriprodukt
Grönsak som du har hemma
Svartpeppar, parmesan
(1 dl vitt vin)

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningarna
  • Hacka grönsak, skala och skär vitlöksklyftan i små bitar
  • Värm upp en kastrull och när den är het lägger du i olivolja/smör. När smöret smält, lägg i vitlök och lax, fräs hårt till den har en brun yta. Lägg åt sidan
  • Fräs nu grönsaken och lägg i tomatpuré samt krossade tomater och eventuellt vin. Koka ner en stund.
  • När det kokat ca 10 minuter, lägg i lax och häll på grädde, peppra och salta. När det är varmt, rör ned den kokta pastan och pressa i en till vitlöksklyfta. Dekorera eventuellt med färsk basilika. Servera med parmesan och eventuellt ruccola.

/Husmor Lisa

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar