Örtig sallad på potatis och ägg

20 minuter
Bild på Örtig sallad på potatis och ägg

Gör så här

Börja med vinägretten: Rör ihop olja, vinäger, eventuellt vitlök och smaka av med salt och peppar. Dela små potatisar, skär stora potatisar i mindre bitar. Lägg potatis, kapris, tomater, örter och oliver i en stor skål.

Häll över vinägretten och blanda allt varsamt. Dela eller skär äggen i bitar och lägg på potatissalladen. Servera gärna till kallrökt lax eller rökt skinka.

4 portioner
  • Klöver 900 g kokta potatisar (gärna små med skal)
  • 1 msk kapris
  • Klöver 2 tärnade tomater
  • Klöver 2 dl hackade örter
  • 1 dl oliver, svarta eller gröna
  • Klöver 3 kokta ägg
Vinägrett:
  • Klöver 3 msk olivolja
  • Klöver 1 msk vitvinsvinäger
  • Klöver 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • Klöver 1 krm svartpeppar
Treklöver är ekologi

Ingredienser med den här symbolen Klöver finns som ekologiska alternativ.

På Coops sida kan du få receptet i utskriftvänligt format.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar