Paj på pålägg

Bild på Paj på pålägg

1 timme 10 minuter

Gör så här

Arbeta ihop vetemjöl, smör och vatten till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter, degen ska täcka botten och kanter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen cirka 15 minuter.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10-15 minuter. Fördela salami, kassler eller skinka, rödlök och tomater i det förgräddade skalet. Vispa ihop ägg, mjölk, ost, oregano, salt och peppar.

Häll ner i pajskalet och strö på pumpa- eller solrosfrön. Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills äggen stannat, cirka 30 minuter. Strö över persilja innan servering.

4 portioner
  • Klöver 3,25 dl vetemjöl
  • Klöver 125 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vatten
Fyllning:
  • 120 g kassler, rökt skinka eller salami
  • Klöver 1 liten hackad rödlök
  • Klöver 2 urkärnade, grovhackade tomater
  • Klöver 2 ägg
  • Klöver 2 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • Klöver 2 krm malen peppar
  • Klöver 0,5 dl pumpafrön, eller solrosfrön
  • Klöver 1 dl hackad persilja
Ugnstemperatur
  • 225 – 200º
Treklöver är ekologi

Ingredienser med den här symbolen Klöver finns som ekologiska alternativ.

På Coops sida kan du få receptet i utskriftvänligt format.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar