Pastagratäng med broccoli och fetaost

45 minuter
Bild på Pastagratäng med broccoli och fetaost

Gör så här

Ansa broccolin och skär i bitar. Koka broccolin i lättsaltat vatten cirka 3 minuter. Smörj en ugnssäker form och blanda i pasta, broccoli och fetaost. Smält smöret i en kastrull. Fräs löken någon minut utan att den tar färg. Strö vetemjöl över löken och rör om.

Tillsätt mjölken, lite i taget. Låt såsen koka upp innan nästa skvätt hälls på. Tillsätt buljong, salt, peppar och muskotnöt. Sänk värmen och koka cirka 5 minuter, rör om då och då. Smaka av. Häll såsen över pasta, broccoli och fetaost. Gratinera högt upp i ugnen cirka 10 minuter.

Tips:Smaksätt gärna med oliver eller soltorkade tomater. Du kan lyxa till med 1dl grädde+5dl mjölk (istället för 6dl mjölk). Det funkar också bra att byta ut buljongen mot 1 tsk grönsaksfond.

4 portioner
  • Klöver 300 g broccoli
  • 300 g kokt pasta
  • Klöver 1 msk smör, till formen
  • Klöver 200 g smulad fetaost
Gratängsås:
  • Klöver 25 g smör
  • Klöver 1 liten hackad gul lök
  • Klöver 1 hackad vitlöksklyfta
  • Klöver 2 msk vetemjöl
  • Klöver 6 dl mjölk
  • Klöver 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • Klöver 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 krm mald muskotnöt
Ugnstemperatur
  • 225º
Treklöver är ekologi

Ingredienser med den här symbolen Klöver finns som ekologiska alternativ.

På Coops sida kan du få receptet i utskriftvänligt format.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar