Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

20 minuter
Bild på Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

Gör så här

Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Mixa ärter och vitlök i en matberedare. Tillsätt olja, pressad citron, salt och peppar och mixa till en jämn massa.

Krama vätskan ur spenaten. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs spenaten, peppra. Lägg ut tortillabröden.

Bred ut kikärtsmassan på ena halvan på varje tortilla, fördela sedan spenaten och sist fetaosten ovanpå. Vik över den ofyllda halvan och platta till.

Hetta upp en stekpanna. Pensla lite olja i pannan och stek dem på medelstark värme, cirka 2 minuter på varje sida.

8 stycken eller 6
  • Klöver 380 g kokta kikärtor
  • Klöver 2 vitlöksklyftor
  • Klöver 0,5 dl olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 0,5 tsk salt
  • Klöver 0,5 tsk svartpeppar
  • Klöver 300 g fryst bladspenat som tinats
  • 8 medelstora tortillabröd eller 6 stora
  • Klöver 200 g smulad fetaost
Till servering:
  • Klöver tomater i olika storlekar och färger
  • Klöver skivad rödlök
  • Klöver basilikablad
  • urkärnad och finhackad chili
Treklöver är ekologi

Ingredienser med den här symbolen Klöver finns som ekologiska alternativ.

På Coops sida kan du få receptet i utskriftvänligt format.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar