Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

Gör så här
Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Mixa ärter och vitlök i en matberedare. Tillsätt olja, pressad citron, salt och peppar och mixa till en jämn massa.
Krama vätskan ur spenaten. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs spenaten, peppra. Lägg ut tortillabröden.
Bred ut kikärtsmassan på ena halvan på varje tortilla, fördela sedan spenaten och sist fetaosten ovanpå. Vik över den ofyllda halvan och platta till.
Hetta upp en stekpanna. Pensla lite olja i pannan och stek dem på medelstark värme, cirka 2 minuter på varje sida.
8 stycken eller 6
-
380 g kokta kikärtor
-
2 vitlöksklyftor
-
0,5 dl olivolja
- 2 msk pressad citron
- 0,5 tsk salt
-
0,5 tsk svartpeppar
-
300 g fryst bladspenat som tinats
- 8 medelstora tortillabröd eller 6 stora
-
200 g smulad fetaost
Till servering:
-
tomater i olika storlekar och färger
-
skivad rödlök
-
basilikablad
- urkärnad och finhackad chili
Treklöver är ekologi
Ingredienser med den här symbolen finns som ekologiska alternativ.
{ 0 kommentarer… lägg till en nu }