Rotfruktssoppa med krutonger

15 minuter

Bild på Rotfruktssoppa med krutonger

Gör så här

Lägg rotfrukterna i en rymlig kastrull. Tillsätt vin, vatten, grädde och fond och koka några minuter. Mixa soppan och smaka av med salt, peppar och timjan.

Skär brödet i tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i brödtärningarna och låt dem få färg. Strö över salt och timjan. Lägg krutongerna i soppan strax innan den serveras.

Tips:Om du använder färsk timjan så spara lite att toppa soppan med.

4 portioner
  • Klöver 800 g rostade eller kokta rotfrukter
  • 2,5 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • Klöver 0,5 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • Klöver 1 krm peppar
  • Klöver 1 krm timjan, färsk eller torkad
Krutonger:
  • Klöver 3 skivor bröd
  • Klöver 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Klöver 1 krm peppar
  • Klöver 1 krm timjan, färsk eller torkad
Treklöver är ekologi

Ingredienser med den här symbolen Klöver finns som ekologiska alternativ.

På Coops sida kan du få receptet i utskriftvänligt format.

{ 0 kommentarer… lägg till en nu }

Lämna en kommentar