Wok på lövbiff och kål

Vitkål

Kål är en underbar råvara som är nyttig, framförallt är den faktiskt anti-inflammatorisk. Den är också väldigt prisvärd men när du köpte ett stort huvud så funderar du kanske på vad du ska göra med resterna? Jag gör en matig wok med mycket kål, det går bra att använda både vit, röd och savoykål till denna wok (utmärkt rätt för att ta hand om överbliven rödkål vid jul).

Ingredienser 4 pers:

400 gram lövbiff
1 lök
½ huvud röd/vit/savoykål
3 msk soja
3 msk sherry
3 msk honung
1 chili
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära om du har hemma
cashewnötter
solrosolja

Gör så här:

    • Skär lövbiff i tunna strimlor
    • Skär lök, chili och vitlök i smala strimlor
    • Hetta upp en wokpanna, häll i oljan
    • När väldigt hett, häll i lövbiff och woka tills köttet har en stekyta, lägg åt sidan
    • Häll därefter i chili, lök och vitlök, woka en stund till och lägg åt sidan
    • Sist i med kålen och låt den få stekyta, nästan lite bränd. Blanda i resten
    • Smaka av med sherry, honung och soja (smaka av och anpassa smaken)
    • Salta och peppra, servera med jasminris

/Husmor Lisa

{ 1 kommentar… läs det nedan ellerlägg till en }

Sara mars 16, 2014 kl. 23:11

Riktigt gott! (Hade dock inte i sherry)

Svara

Lämna en kommentar