Så länge håller ost

Hårdost har lång hållbarhet. Om du upptäcker mögel, skär bort det samt en centimeter runtomkring. Resten går bra att äta. Förvaras i plastpåse i kyl. Riv gärna ost och frys in.

cheese-81403_1280

{ 6 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

Ing-Marina oktober 16, 2016 kl. 22:03

Gjort en västerbortenost paj upptäckte då att bäst före datum var sista maj 2016 vågar jag äta den utan att bli sjuk?

Svara

admin oktober 19, 2016 kl. 07:29

Hej Ing-Marina, är det en fabrikstillverkad västerbottenpaj? Det framgår inte riktigt, men jag antar att det är så. Har den legat i frysen är det inga problem. Möjligen kommer den att vara torr och lite smaklös, men det är inte farligt att äta den. Om det är en färsk paj så känns det nog som att maj 2016 är lite för gammalt. mvh Redaktionen (Anna)

Svara

Pierre Johansson februari 4, 2016 kl. 08:28

Hej
Jag har också provat att behålla den i en plastpåse. Det allra bästa resultatet får man om har en burk av plast med locket, som är tillslutande, lägga ner osten i den då håller den mycket längre.

Svara

Eva Holm april 19, 2016 kl. 18:53

Är helt enig med dig. Använder plastask som sluter mycket tätt. Har fått dem av de som fyller godis i butikerna. Askarna är rätt höga och passar för mina kstar på runt 800 till 900 gram!

Svara

Lovisa januari 16, 2016 kl. 09:15

Hej
Jag har ett paket mascarpone med bf 8/1 kan jag använda den i en pastasås?

Svara

David januari 3, 2016 kl. 03:36

Kan ju tilläggas att en oöppnad, vakuumförpackad ost går att lagra upp mot ett år och det är dessutom smakförhöjande. Det är ganska vanligt att man gör såhär med hushållsost bla.

Svara

Lämna en kommentar