Margareta börjar komma till åren och bäst före-datumet har passerat. Men som väl kyld mejeriprodukt har hon mycket kvar att ge.


Åke är en färsking som försöker slå sig in på arbetsmarknaden men ständigt blir han ratad för att han inte är helt fläckfri.


Sivert var citrussoldat i matkriget. Han har sett mat slängas i onödan. Nu går han hos psykolog Appelqvist för att prata om sina svåra minnen.

{ 13 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

sanne maj 16, 2011 kl. 09:51
Lisa Lönner Pulkkinen mars 18, 2011 kl. 16:58

Toppen med denna sajt! Det behövs. Jag brukar alltid tipsa om hur man gör om och använder gamla rester – och om det nu inte går så åker de i komposten och blir jord till mina odlingar så jag slipper konstgödsel. Ett exempel – skorpmjöl va gammalt torkat bröd och så vips kan man göra sina egna fiskpinnar! Tack för tipset om äggen, jag brukar använda dem en vecka efter bäst före-datum men EN MÅNAD var ju toppen att veta. Gjorde pannkakor i helgen på en veckas gamla ägg och de smakade ju perfekt. Ingen bidde sjuk.
Hälsar Husmor Lisa

Svara

Emmy och louise mars 16, 2011 kl. 15:27

vi tycker att den skadade rotfrukten hade en sådan bra inlevelse i det hela. kanon.

Svara

Katarina J februari 23, 2011 kl. 21:25

HAHAHA! Kul angreppssätt på stort samhällsproblem. De få gånger jag varit tvungen att låta något övermodigt livsmedel gå hädan har jag skämts som en hund. Aldrig köpa mer än vad man äter upp, är min normala paroll. jag är resternas okrönta drottning!

Svara

admin februari 22, 2011 kl. 18:02

Annica, vad kul att höra. 🙂 Vi håller på att ta fram ett skolmaterial kring ”Släng inte maten”, det kommer att läggas upp på den här sidan så fort det är klart.

Svara

Annica Sund februari 25, 2011 kl. 17:00

Toppen =) mina elever väntar på fortsättningen…t o m de som är sjuka kollar in vad de missar. Det har ju inte hänt förut om man missat en lektion 😉

Svara

Annica Sund februari 22, 2011 kl. 17:58

Kul filmer som går hem hos både år 7 o 9. Kör för tillfället tema Släng inte maten på hem- och konsumentkunskapen och dessa filmer har gjort att eleverna blivit intresserade o motiverade o glatt diskuterat vidare efter att vi kollat på dem

Svara

Dag Lundén februari 18, 2011 kl. 10:47

Bra jobbat och kul upplägg. Men inte lika bra som Meatrix och The Store wars!

Ser fram emot kommande produktioner 🙂

Svara

Kirsten februari 17, 2011 kl. 11:23

Hej, jag tycker att er budskap är kanon. Har själv proppagerat för detta i många år, främst i samband med mitt arbete. (Jag är sedan 25 år anställd i Coop Konsum) Trotts många kunder och en stor vännkrets, lyckas jag dock inte övertyga särskilt många. Matavfallsberget stiger! De kan inte ta avstånd från datummärkningens betydelse. Jag användet ”utgångna” råvaror, men utan att tala om det, och då går det bra. Tycker dock att era filmer inte når fram, de personer som jag försöker påverka hade byt kanal eller stoppat filmerna. Det behövs ett modernare sätt att föra ut budskapet.

Svara

Jonny februari 16, 2011 kl. 14:01

Så grymt bra att ni gör det här, sjukt roliga filmer också. Keep it up!

Svara

mattias mars 9, 2011 kl. 11:39

nae du inte så kul

Svara

Calle februari 16, 2011 kl. 11:07

Jättebra att ni lyfter fram frågan, och det är ett kul sätt att göra det på 🙂

Svara

Susanne Tjärnberg januari 20, 2011 kl. 11:48

En toppenbra idé att informera folk om att inte kasta mat i onödan. Framförallt att kolla vad man har i kylen o frysen innan man handlar mer.
Detta att använda matrester har jag lärt mig sen barnsben så det har alltid kännts naturligt för mig att inte kasta i onödan. Bra att lära barn att ta lite lagom mat första gången och sen istället fylla på lite mer. Det ser dessutom mer aptitligt ut på tallriken med en inte alltför stor portion.
Nästa yrkeskategori är väl lunchserveringar (som ju ofta laddar upp jätteportioner) och informera dem om detta. Ofta då jag går på en av lunchställena i närheten öser de upp alldeles för mycket och jag är tvungen att kasta det jag inte orkar äta.
Det verkar som bekanta och släkt i min omgivning mer och mer tar detta till sig och försöker leva efter det nya ”spartänket” som ju också sparar miljön!

Hälsn. Sussi

Svara

Lämna en kommentar